POPRAVLJIV JE TAJ KOLOVOZ … TEK KAD IH GRAĐANI SMENE …

Vlast gradska je novcem građana napravila novu ulicu, tamo od Kolarčeve do Vasine oko Trga Republike, ulicu popločanu rapavim kockama pa one budu slomljene kad prođe autobus, biciklisti i skuteraši teško prolaze a pešaci i mame sa kolicima nikako.

Onda onaj Vesić izjavljuje da će to o trošku izvođača radova da bude nekako drugačije uređeno, mada je trošak koji će imati izvođač radova oko te besmislene, naknadne popravke kolovoza ipak naplaćen višestruko iz gradskog budžeta jer je cena radova prekomerna i neopravdano visoka, dakle, opet građani to plaćaju. Popravka ili prepravka tek urađenog kolovoza sledi ali opet se ne zna kao i u prvom pokušaju kako i šta je novo rešenje, ali posle narednih četrdeset dana biće napredno i upotrebljivo za sve korisnike kolovoza i pešačkih prelaza. Zvuči besmisleno i bezobrazno ta Vesićeva izjava ali bez obzira na štetu nanetu Beogradu i građanima to je izgleda novi način na koji će građani morati da se naviknu jer amaterizam i bahatost gradske vlasti je nedodirljiv.

Ali, ako je sve urađeno po zakonu i pravilima struke izvođač radova je to sve izveo i uradio po usvojenom projektu gde je naznačeno koji i kakav materijal i kako da bude ugrađen i taj projekat je urađen od strane nekih inžinjera i arhitekata sa licencama, bila je stručna tehnička kontrola, odobrile su projekat gradske institucije i dale građevinsku dozvolu, gradska vlasti i taj Vesić su svakako imali uvid u projekat i odobrili pare za realizaciju, priča se o desetak miliona evra za ceo trag u predmetni kolovoz. Izvođač radova je samo sledio ono što piše u projektnoj dokumentaciji, bar tako je bivalo do skora ali od sada izgleda da to baš i nije tako. Sada je neki novi model u praksi izgradnje po gradu ili jasnije rečeno destrukciji, razaranju i kvarenju grada i nesuvisloj promeni svega što je do sada urađeno. Model koji pažnju usmerava na promociju gradske vlasti koja kao unapređuje grad i akcenat stavlja na lukrativni deo aktivnosti, naravno, u njenom interesu.

Dakle, struka angažovana od gradske vlasti na tom projektu i gradske institucije nadležne za kvarenje grada koje nažalost traje su uzročnik nevolja koje su parama građana načinjene i plaćene. Skretanje pažnje na izvođača je pokušaj izbegavanja odgovornosti glavnih krivaca – nadležnih gradskih institucija, glavnog gradskog urbansite, najmljenih projektanata, stručne komisije koja je odobrila projekat, svih onih koji su zanemarili etiku i moral struke, prenebregli građane, da bi zadovoljili interese aktuelnih vlastonosaca u gradu i državi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *